• تاریخ انتشار : 1402/12/17 - 15:11

بازدید وزیر بهداشت تونس از خانه بهداشت افجه و مرکز خدمات جامع سلامت لواسان

در حاشیه برگزاری نخستین همایش بین المللی همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع؛ شبکه بهداشت و درمان شمیرانات از روز گذشته میزبان سه بازدید توسط مهمانان خارجی این همایش بود .در تاریخ 1402/12/17 دکتر علی مرات (وزیر بهداشت کشور تونس) و همراهان از خانه بهداشت افجه که به نام دکتر کامل شاد پور از بنیانگذاران بهداشت در ایران نامگذاری شده است و مرکز خدمات جامع سلامت شبانه روزی پیامبراکرم(ص) - لواسان بازدید کردند. در این بازدید که جناب آقایان دکتر فرشیدی و دکتر سهرابی آنان را همراهی می کردند نظام سلامت ایران و اصول اجرای خدمات اولیه سلامت (PHC) مورد بررسی قرار گرفت. در خانه بهداشت افجه، خانمها مریم علائینی و شکیبا دانیالی در مورد اطلاعات جمعیتی، نوع خدمات ارائه شده برای هر گروه سنی، اطلاعات زیج حیاتی، چگونگی ویزیت پزشک و ماما، ارائه خدمات در روستاهای قمر، واکسیناسیون گروههای سنی و ..صحبت کردند. در این بازدید تسلط همکاران بهورز به اطلاعات سلامت جمعیت تحت پوشش و وسعت خدمات ارائه شده بسیار مورد توجه قرار گرفت.
در مرکز پیامبر اکرم (ص)، ابتدا اطلاعات کلی و نوع خدمات بهداشتی و نظام ارجاع در سطح یک و دو توسط دکتر همدانی (متخصص پزشکی خانواده) بیان شد سپس از تمامی واحدهای مرکز بازدید و در هر بخش مراقبین سلامت، ماما ها و پزشکان، کارشناسان سلامت محیط و کار، کارشناسان تغذیه و بهداشت روان و ،... به بیان شرح وظایف خود پرداختند. همچنین از جلسه خانه مشارکت مردمی این مرکز نیز بازدید شده و روند کار خیرین توسط اعضا و نیکوکاران ارائه شد. در پایان وزیر بهداشت تونس خدمات ارائه شده را بسیار ارزشمند توصیف کرد و پیشرفت بهداشتی ایران را الگویی مناسب برای کشورهای دیگر دانست.