1-تدوین برنامه عملیاتی
تهیه گانت پیش بینی فعالیت ها و برنامه های اجرایی (شامل نیازسنجی، تعیین اهداف و استراتژی) برای اجرای سالانه برنامه و شناسایی مشکلات اولی منطقه
2 -پایش مراکز و پایگاه ها و خانه های بهداشت
- تهیه گانت بازدید جهت کل سال (مراکز ، پایگاه و خانه های تحت پوشش )
- بررسی دو چک لیست پایش : بررسی آگاهی و عملکرد، تجهیزات و مستندات برنامه ویژه مراقبین سلامت و پزشک و نیز چک لیست کارشناسان تغذیه (پیگیری مشکلات و مداخلات لازم) ارائه گزارش به مراکز و پیگیری پسخوراند بازدید
- جمع بندی، تجزیه و تحلیل چک لیست های پایش به صورت شش ماهه و سالانه ارسال به معاونت و مراکز تابعه
3-پایش و استخراج شاخص های مجازی برنامه تغذیه
بررسی و استخراج شاخص های برنامه بهبود تغذیه ( لاغری، چاقی و اضافه وزن در تمامی گروه های سنی ، وزنگیری وBMI نامطلوب قبل بارداری و ارزیابی رشد کودکان و..) به تفکیک کلیه مراکز، پایگاه و خانه های بهداشت به صورت شش ماهه و یکساله و شناسایی مشکلات ، مداخلات و پیگیری های لازم در هر مرکز
-رنکینگ و رتبه بندی شاخص های عملکرد کارشناسان تغذیه
4 - برنامه بهبود تغذیه کودکان
- هماهنگی با بهزیستی و اموزش وپرورش جهت معرفی کلیه مهدهای کودک و پیش دبستانی ها جهت ارائه اموزش های تغذیه ، مشاوره فردی و نظارت بر غذا و میان وعده ها در مهد های کودک
- اجرای طرح بررسی ید ادرار دانش آموزان 8 تا 10 ساله
5- برنامه بهبود تغذیه سالمندان
- انجام هماهنگی بین بخشی جهت برگزاری جلسات آموزشی تغذیه سالم در سالمندان برای کارکنان بهزیستی و پرسنل مسئول نگهداری و تغذیه سالمندان در خانه های سالمندان ، صندوق بازنشستگی منطقه
6- برنامه بهبود تغذیه مادران
-معرفی و پیگیری مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه شناسایی شده در مراکز محیطی به کمیته امداد امام خمینی جهت برنامه حمایتی تغذیه
- پیگیری ارجاعات مادران باردار با BMI امطلوب قبل بارداری و وزن گیری نامطلوب دوران بارداری جهت مشاوره تغذیه
7- برنامه بهبود تغذیه جوانان
- هماهنگی جهت برگزاری جلسات آموزشی برای سربازان و مسئولین تهیه و طبخ غذا در پادگان ها
- هماهنگی جهت برگزاری جلسات آموزشی برای دانشجویان دانشگاه ها و سالن های ورزشی ، مراکز اموزشی ، کارخانه ها ، اصناف و...
8- برنامه بهبود تغذیه نوجوانان و مدارس
- اجرای طرح مکمل یاری دانش آموزان ( برآورد خرید مکمل آهن و ویتامین د برای گروه هدف، ارسال به اموزش و پرورش ، پیگیری توزیع در مدارس تحت پوشش )
- برگزاری جلسات توجیهی طرح مکمل یاری جهت مربیان و مجریان طرح درمناطق آموزش و پرورش تحت پوشش
- تجزیه و تحلیل برنامه چک لیستهای مکمل یاری و پایگاه تغذیه سالم نظارت بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه های مدارس
- اجرای طرح ایران اکو ( پیشگیری و کنترل چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان )
9-مشارکت در اجرای مناسبتی بهداشتی (تقویم بهداشتی )
همکاری با سایر واحد های درون بخش جهت شرکت در مناسبت های بهداشتی نظیر هفته سلامت، مبارزه با سرطان، فشارخون، دیابت، قلب، سلامت زنان و.....
10-اجرای کمپین های اطلاع رسانی تغذیه نظیر بسیج آموزشی تغذیه، بزرگداشت روزجهانی غذا و تخم مرغ
11-برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید (کمیته فصلی IDD)
12- اجرای برنامه مکمل یاری در تمامی گروههای سنی
- برآورد مکملهای مورد نیاز جهت گروههای سنی مختلف با همکاری کارشناسان واحد سلامت خانواده
-پیگیری تخصیص اعتبارات و هماهنگی با واحد های مرتبط جهت خرید و توزیع مکمل های گروه هدف
13-اجرای برنامه حمایتی کودکان و مادران باردارو شیرده دچار سوء تغذیه
شناسایی افراد نیازمند حمایت تغذیه تحت پوشش، هماهنگی و معرفی این افراد به کمیته امداد امام خمینی و پیگیری تا رفع سو تغذیه
هماهنگی با سایر سازمان های مردم نهاد و مشارکت خیرین سلامت جهت توزیع بسته های غذایی و بهداشتی به افراد شناسایی شده و گروههای آسیب پذیر وپیگیری مستمر بررسی روند اجرای برنامه
14-اجرای برنامه بهبود تغذیه کارکنان در محیط کار
15-اجرای برنامه بهبود تغذیه زنان روستایی ( طرح ایجاد باغچه های خانگی)
انجام هماهنگی های لازم با همکاری جهاد کشاورزی جهت ایجاد باغچه های خانگی و ارائه آموزش های تغذیه برای زنان روستایی و عشایری با هدف بهبود وضعیت تغذیه خانوارهای روستایی
16-اجرای مدیریت تغذیه و امنیت غذایی در بحران و بلایا
- ارزیابی سریع وضعیت تغذیه ای مردم حادثه دیده و گروههای آسیب پذیر با استفاده از چک لیست تخصصی دفتر بهبود تغذیه جامعه
-پایش کمی و کیفی سبدهای غذایی محاسبه نیازهای غذایی و مکمل های غذایی مورد نیاز جمعیت هدف
-طراحی و اجرای مداخلات بهداشتی و تغذیه
17- برگزاری جلسات هماهنگی تغذیه با هدف مداخلات لازم جهت دستیابی به اهداف برنامه در طول سال جهت مسئولین مراکز ،مراقبین سلامت ، پزشکان و ارگانهای برون بخش
18- برگزاری جلسات فصلی کارشناسی تغذیه
19-همکاری کارشناسان تغذیه در همه گیری بیماری کووید 19 ( همکاری در سامانه 4030 – اموزش تغذیه دوران بیماری و نقاهت ،پیگیری موارد مثبت معرفی شده ، و اجرای واکسیناسیون همگانی کرونا و ثبت در سامانه
20- هماهنگی با حوزه های علمیه منطقه تحت پوشش جهت ارایه آموزش تغذیه روحانیون ، مشاوره تغذیه جهت طلاب در حوزه های علمیه ،بسیج منطقه ارایه مستندات و گزارش فعالیتها به معاونت امور بهداشتی
21- مشارکت و همکاری در طرح های پژوهشی ابلاغ شده وزارت بهداشت و معاونت امور بهداشتی
22- تهیه مقالات علمی و ارائه به معاونت بهداشتی جهت درج در ماهنامه وزارت بهداشت
23- تهیه کلیپ و رسانه های اموزشی با عناوین مختلف تغذیه جهت اطلاع رسانی و ارتقا اگاهی عموم مردم
24- ارسال بخشنامه و دستورالعمل از وزارت متبوع به واحد های تابعه
25- آموزش نیروهای جدیدالورود به طور مستمر و تحویل کلیه دستورالعمل و بسته های اموزشی
26- برگزاری کارگاه های اموزشی و باز آموزی درخصوص برنامه بهبود تغذیه : جهت همکاران مراکز تابعه ، برگزاری ازمون (پیش ازمون و پس ازمون) جهت بررسی اگاهی پرسنل
27- همکاری با بخشهای آموزشی دانشگاه برای انتقال آموزشهای تئوری و عملی در دوره کاراموزی به دانشجویان رشته های علوم پزشکی ، پیراپزشکی و تغذیه