• تاریخ انتشار : 1402/03/16 - 12:48
  • بازدید : 99
  • تعداد بازدیدکننده : 93
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

گزارش مصاحبه با سرپرست شبکه به مناسبت 17 خرداد 1402 روزجهانی ایمنی غذا

گزارش مصاحبه با سرپرست شبکه به مناسبت 17 خرداد 1402 روزجهانی ایمنی غذا  با محوریت فعالیت های واحد معاونت غذا ودارو   :

-لطفاً برنامه های شبکه بهداشت و درمان شمیرانات به مناسبت 17 خرداد  روزجهانی ایمنی غذا را توضیح دهید:

با عرض سلام

 با توجه به اینکه امسال پنجمین  سالروز جهانی  ایمنی  مواد غذایی  با  شعار Food standards save lives  می باشد به منظور افزایش دانش عمومی درباره این موضوع و گرامیداشت زحمات دست اندرکاران ایمنی مواد غذایی برنامه ریزی لازم صورت گرفته تا مطابق سال های قبل فعالیت های مناسب  در منطقه تحت پوشش شبکه با درنظر گرفتن ظرفیت ها انجام شود. ازجمله برنامه های درنظر گرفته شده می توان به تقدیر از کارشناس نظارت برمواد غذایی و آشامیدنی واحد معاونت غذا ودارو و کارشناسان بهداشت محیط شبکه  ،برنامه های اطلاع رسانی و آموزش همگانی و فرهنگ سازی از طریق ظرفیت های موجود شبکه در منطقه تحت پوشش،برنامه نشست خبری در زمینه اهم فعالیت های شبکه، ارائه پمفلت های آموزشی به همکاران و عموم مردم منطقه تحت پوشش توسط واحد معاونت غذا ودارو و بهداشت محیط شبکه ،ارائه فیلم آموزشی تهیه شده توسط واحد معاونت غذا ودارو برای اصناف منطقه و برگزاری نشست درباره هماهنگی برنامه های روزجهانی ایمنی غذا اشاره کرد.

همچنین سایر فعالیت ها که مطابق با بخشنامه ها و دستورالعمل های ارسالی به صورت روتین انجام می شوند شامل: کاهش قند و نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی که مطابق با برنامه عملیاتی ارسالی از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه بازدید های نظارتی از واحد های تولید و توزیع مواد غذایی و آشامیدنی شامل کارگاه ها و مشاغل خانگی و نمونه برداری منظم و مطابق برنامه بویژه از واحدهای تولید گوشت براساس طرح تشدید انجام می شود و موارد عدم انطباق نمونه برداری مجدد صورت گرفته و نمونه ها به آزماشگاه کنترل غذا ودارو ارسال و نتایج مورد پیگیری قرار می گیرد. نشانگرهای رنگی تغذیه ای در راستای ارتقای دانش مصرف کننده در کلاسهای آموزشی برگزار شده اتاق اصناف که برای اصناف منطقه تحت پوشش و همچنین در زمان بازدید های سطح عرضه به طور کامل بحث نشانگرهای رنگی تغذیه ای توضیح داده می شوند و با توجه به اهمیت موضوع و اینکه آیتم های نشانگر های رنگی تغذیه ای در ارتباط با بیماری های معمول افراد جامعه می باشند توجه ویژه ای در این مورد و اهمیت دادن به آن وجود دارد. نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور که در پاور پویینت آماده شده برای آموزش اصناف در کلاسهای آموزشی و زمان بازدید سطح عرضه نشان ایمنی و سلامت به طور کامل به منظور آگاهی دادن و ارتقای سطح دانش تغذیه ای توضیح داده می شود. مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا که برنامه ریزی دقیق و اصولی با دریافت رهنمودهای لازم از معاونت غذا وداروی دانشگاه و فرمانداری شهرستان شمیرانات در زمینه مبارزه و پیشگیری از قاچاق اقلام سلامت محور انجام می شود که می توان به برنامه بازدید سطح عرضه مواد غذایی ،بازدید از واحدهای تولید و توزیع مواد غذایی در منطقه تحت پوشش ،برگزاری منظم کمیته های پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور در منطقه تحت پوشش و همکاری در زمینه برگزاری گشت های مشترک نظارتی آموزشی با کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه اداره صنعت و معدن شمیرانات تعزیرات جهاد کشاورزی اتاق اصناف فرمانداری و ..اشاره کرد. برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی درحوزه غذا که با توجه به اهمیت موضوع بحث پروانه بهداشتی ساخت محصولات غذایی به نوعی مهمترین دغدغه کارشناسان معاونت غذا و دارو می باشد و معرفی برچسب اصالت کالا نحوه استعلام آن در کلاسهای آموزشی برای بازرسان اداره های منطقه تحت پوشش برای همکاران شبکه و برای اصناف توزیع کننده مواد غذایی و در نهایت برای مصرف کنندگان در قالب نصب پوسترهای آموزشی در بورد شبکه در سایت شبکه و توزیع پمفلت های آموزشی در زمان بازدیدها از دیگر نکات مهم در این زمینه می باشد. اعطا گواهی نامه پشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور توسط معاونت غذا و دارو شبکه و اتاق اصناف برای اصناف منطقه تحت پوشش شمیرانات صورت می گیرد و تمامی معیار های شناسایی و قوانین قاچاق مواد غذایی آموزش داده می شود. 

-آیا این فعالیت ها در برنامه های بلند مدت شبکه در نظر گرفته شده است ؟

همواره مساله ایمنی مواد غذایی در شرایط  مختلف جزیی از رسالت ، چشم انداز و برنامه های اصلی شبکه بوده است و فرایندهای در نظر گرفته شده و بسترسازی های مناسب منجر به دستیابی به نتایج مثبت و درخشانی شده که می توان از ظرفیت ها و توانایی های نیروی انسانی به ویژه در حوزه معاونت غذا ودارو  و ایجاد تعامل برون سازمانی به منظور بهره بردن در راستای اهداف ایمنی مواد غذایی استفاده کنیم .

- شاخص های دستیابی به برنامه های مورد نظرتان را چگونه ارزیابی می کنید؟

استفاده مناسب از نیروی انسانی و تجهیزات اطلاع رسانی شبکه در حال حاضر در سطح خوبی می باشد و با بررسی فعالیت های انجام شده و رفع موارد عدم انطباق می توان گفت نتایج مثبتی در مورد اثر بخشی و افزایش دانش عمومی درباره موضوع ایمنی مواد غذایی برداشته شده است .

- فعالیت های واحد معاونت غذا ودارو شبکه در گرامی داشت روز جهانی ایمی غذا را  در راستای ارتقای سطح سلامتی مردم منطقه تحت پوشش شبکه مناسب ارزیابی می کنید؟

واحد غذا و دارو شبکه با توجه به خط مشی ها و بخشنامه های ارسالی از سوی معاونت متبوع در دانشگاه و مطابق با شرح وظایف واحد عملکرد قابل توجهی درباره روز جهانی ایمنی غذا امسال هم مانند سال های پیشین داشته است که به نوعی باعث ایجاد مشارکت همراهی در درون سازمان و  تعامل برون سازمانی شده است ضمن اینکه به نتایج درخشانی در سطح دانشگاه   وشهرستان منجر شده است.

- فعالیت های فرهنگی و آموزشی در منطقه تحت پوشش به مناسبت روز جهانی بیان می کنید؟

برای روز 17 خرداد و مطابق با شعارهای در نظرگرفته شده نشست مشترکی با واحد فوق برگزار و با توجه به اینکه در منطقه تحت پوشش شبکه واحدهای تولید در قالب مشاغل خانگی وجود دارد عملا گستردگی نظارت های این واحد به صورت مویرگی در سطح منطقه و تا داخل منازل می باشد بنابراین تبیین اهداف روز جهانی ایمنی غذا برای مسئولین فنی این واحد ها و کارگاه های مواد غذایی جز اهداف اصلی آموزشی برای افزایش سطح سلامتی مردم می باشد  و این موضوع مورد تاکید می باشد. همچنین بروشورها، پمفلت ها توسط بازرسان واحد معاونت غذا ودارو و بهداشت محیط شبکه در بازدیدهای میدانی در اختیار اصناف منطقه تحت پوشش قرار می گیرند و  فیلم آموزشی تهیه شده توسط مسئول اسین واحد  در اختیار واحد آموزش بهداشت گذاشته شده تا در  پیام رسان های داخلی از آن استفاده شود. حضور در کمسیون فرهنگی فرمانداری شمیرانات  برنامه ریزی شده است چون که  تهیه و دسترسی به غذای ایمن و با کیفیت مناسب حق همه مصرف کنندگان است وباید به طور مداوم پاسخ گوی مصرف کنند گان منطقه تحت پوشش بوده و اطمینان خاطر را برای آنان ایجاد کنیم.

 

و سخن آخر:

دیدگاه شبکه بهداشت ودرمان شمیرانات همواره این است که هر روز باید به موضوع ایمنی غذا  برای مردم منطقه تحت پوشش شبکه توجه شود و این مساله مهم در عملکرد و فرایندهای شبکه جز اهداف اصلی در نظر گرفته شده است .

  • گروه خبری : اخبار,آرشیو
  • گروه خبری : 127595
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن