• تاریخ انتشار : 1398/03/28 - 13:01
  • بازدید : 489
  • تعداد بازدید : 81
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شمیرانات

اجرای دوره آموزشی بیماری التور و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

به همت واحد پیشگیری ومبارزه با بیماری های واگیر ستاد کلاس آموزشی بیماری التور و تب کریمه کنگو درتاریخ 27-3-98 برای پرستاران کنترل عفونت بیمارستان های تابعه شبکه بهداشت شمیرانات برگزار شد

به همت واحد پیشگیری ومبارزه با بیماری های واگیر ستاد کلاس آموزشی بیماری التور و تب کریمه کنگو درتاریخ 27-3-98 برای  پرستاران کنترل عفونت بیمارستان های تابعه شبکه بهداشت شمیرانات برگزار شد.

دراین دوره آموزشی تعریف بیماری التور و تب کریمه کنگو، راههای انتقال و پیشگیری از این  بیماری ها،درمان این بیماری ها  و نحوه برخورد با موارد مشکوک طبق دستورالعمل کشوری بیان شد.

تب کریمه کنگویک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنهیا تماس با خونیا ترشحات یا لاشه دامو انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری در فصل‌های گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند.مقاومت ویروس در برابر گرماکم است و در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد  به مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود؛ بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردنشیر باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.مخزن و ناقل ویروس در طبیعت، اصولاً کنه‌ها هستند و گاو، گوسفند، بز، خرگوش، خرگوش صحراییو جوجه‌تیغیو حتی جوندگان مثل موشنیز به عنوان ناقل شناخته می‌شوند. اما انواع پرندگان به جز شتر مرغ در برابر این بیماری مقاوم هستند. این ویروس از طریق گزش کنه آلوده ویا  تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده منتقل می شود.علایم این بیماری شامل بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضله(بخصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) می‌شود.خون‌ریزی در مخاطها وخون ریزی زیرجلدی در پوست بخصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی دیده می‌شود .خون‌ادراریو خون‌دماغ، خون‌ریزی لثهو خونریزی غیرطبیعی رحمایجاد شود و گاهی خلط خونی، خون‌ریزی در ملتحمهو گوشها نیز دیده می‌شود. برخی موارد خون‌ریزی از بینی، استفراغ خونی، ملنا و خون‌ریزی غیرطبیعی رحم آن قدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد.چون این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا مثبت چهار درجه سانتی گراد قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود. در هنگامی که پرسنل مراقب بیمار در معرض تماس پوستی یا پوستی مخاطی با خون، مایعات بدن یا فضولات بیمار قرار می‌گیرند بایستی فوراً سطح آلوده را با آب و صابون بشویند.از خرید گوشت‌های بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) خودداری شود.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 79539
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن