• تاریخ انتشار : 1398/09/25 - 14:27
  • بازدید : 439
  • تعداد بازدید : 77
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شمیرانات

برگزاری دوره آموزشی باز‌آموزی پیشگیری ، کنترل و درمان بیماری تب مالت ( برسلوز ) توسط واحد بیماریهای واگیر

در تاریخ 25/9/1398 دوره آموزشی باز‌آموزی تب مالت (بروسلوز) که يكي از مهمترين بيماري هاي مشترك بين انسان و دام است به منظور ارتقای سطح دانش فنی کارشناسان در سالن اجتماع شبكه بهداشت و درمان شمیرانات توسط کارشناس بیماریهای مشترک انسان و حیوان برگزار شد.

در تاریخ 25/9/1398 دوره آموزشی باز‌آموزی تب مالت (بروسلوز) که يكي از مهمترين بيماري هاي مشترك بين انسان و دام است به منظور ارتقای سطح دانش فنی کارشناسان در سالن اجتماع  شبكه بهداشت و درمان شمیرانات توسط کارشناس بیماریهای مشترک انسان و حیوان برگزار شد.

در این جلسه  که آموزش با استفاده از مدل جامع سيستماتيك آموزش و ارتقای سلامت  (SHEP) ارائه شد ،دکتر رجبی مسئول بیماریهای واگیر در سخنانی گفت : (( عامل بیماری تب مالت از چندين راه وارد بدن انسان مي‌شود.

 از راه خوراكي كه مصرف شير تازه آلوده غير پاستوريزه و فرآورده هاي آن يكي از متداول ترين شيوه هاي انتقال بيماری است. راه ديگر فرآورده هاي تهيه شده از حيوانات آلوده چون جگر، گوشت، دنبلان و خون كه به صورت خام يا نيم پز مصرف مي شوند نيز منبع عفونت محسوب مي شوند. انتقال آلودگي از راه استنشاقي معمولاً يك مخاطره ي شغلي در بين چوپانان، حمل و نقل كنندگان حيوانات، كارگران دامداري ها، كاركنان كشتارگاه ها، دامپزشكان و تكنسين هاي دامپزشكي است. ممكن است باكتري به صورت تصادفي در هنگام قصابي سبب آلودگي شود و يا دامپروران و دامپزشكان در اثر تماس با ترشحات آلوده دام ها از طريق تماس پوستي آلوده شوند. ورود مواد دفعي آلوده به چشم در خلال مراقبت از حيوانات مبتلا نيز راه ديگر انتقال آلودگي مي‌باشد. ))

وی تاکید نمود   با توجه به اینکه درمان تب مالت آسان نبوده و ممكن است با موارد شكست درمان و عود بيماري همراه باشد ، پیشگیری از بیماری بهتر از درمان است .

همچنین  راههاي پيش گيري و كنترل بروسلوزنیز توضیح داده شد:

-          استفاده‌ از شیر و لبنیات‌ پاستوریزه‌ مهم ترین‌ راه‌ پیشگیری‌ است‌. اما اگر در جایی‌ ناگزیر به‌ استفاده‌ از شیر غیر پاستوریزه‌ باشیم‌، عمل‌ جوشاندن‌ دقیق‌ شیر كمك‌ زیادی‌ به‌ ما خواهد كرد. جهت پیشگیری از بیماری تب مالت باید اقدامات زیر صورت گیرد:

-         در صورت عدم دسترسي به شير پاستوريزه، شیر غیر پاستوریزه را قبل از مصرف به مدت 5 دقيقه جوشانده و در حين جوشیدن مرتب به هم بزنيد تا تمام شير حرارت لازم را ببيند.

-         از مصرف خامه و بستني غير پاستوريزه خودداري نمائيد.

-         پنير تازه و بي نمك را قبل از مصرف به مدت 3 ماه در آب نمك 17% قرار دهيد تا در صورت آلودگي، ميكروب بيماري از بين برود.

-         تمام محصولاتی که از شیر و ماست آلوده تهیه می ‌شوند (دوغ، قره ‌قروت، کره، پنیر، کشک، خامه و بستنی) بیماری ‌زا هستند. دقت شود که این محصولات لبنی از مراکز معتبری که آنها را به صورت پاستوریزه تهیه می نمایند، خریداری شود. اگر نظارت بر تولید ماست نباشد، برای کمتر شدن هزینه جوشاندن یا دود نخوردن شیر، وقتی شیر نیمه‌ گرم می ‌شود، آن را بیشتر حرارت نمی دهند و در همین دما مایه ‌ماست را به آن اضافه می ‌کنند. در نتیجه در صورت آلوده بودن شیر، ماست و تمام محصولاتی که از این شیر یا ماست تهیه می ‌شوند، آلوده خواهند بود. برای تولید پنیر هم ممکن است شیر را اصلا نجوشانند.

-         استفاده از قلم گاو و گوساله هم اگر به خوبی پخته نشوند، می‌ تواند عامل انتقال بیماری باشد.

-         برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، باید گوشت یا جگر تازه را 24 ساعت قبل از مصرف، در یخچال نگهداری کرد. فریز کردن مواد غذائی این میکروب را نابود نمی کند.

-         به طور کلی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان، در هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنید. همچنین باید بدانید که مصرف گوشت دام های ذبح شده ی خارج از کشتارگاه و فاقد مهر دامپزشکی، باعث تهدید سلامتی اعضای خانواده می شود.

 

 گفتنی است در پایان این کارگاه آموزشی مقرر شد ؛ با توجه به تهدید جدی سلامت انسان توسط بیماری تب مالت و ابتلا به آن در اثر ناآگاهی جوامع به ویژه جوامع روستایی و عشایری ، هر یک از افراد آموزش دیده جمعیت تحت پوشش را آموزش دهند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 86358
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن