• تاریخ انتشار : 1399/04/08 - 09:15
  • بازدید : 503
  • تعداد بازدیدکننده : 19
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شمیرانات

سخنان مدیر شبکه در آستانه فرارسیدن 12تیرماه و سالروز صدور دستور مقام معظم رهبری

به مناسبت مصاحبه سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری مدظله العالی درباره مبارزه با قاچاق کالا و ارزبا مدیر شبکه بهداشت و درمان شمیرانات درباره فعالیت های واحد معاونت غذا و دارو مصاحبه ای انجام شد.

سخنان مدیر شبکه در آستانه فرارسیدن 12تیرماه و سالروز صدور دستور مقام معظم رهبری

به مناسبت مصاحبه سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری مدظله العالی  درباره مبارزه با قاچاق کالا و ارزبا مدیر شبکه بهداشت و درمان شمیرانات درباره فعالیت های واحد معاونت غذا و دارو مصاحبه ای انجام شد.

 

-آقای دکتر وضعیت قاچاق را در منطقه تحت پوشش شبکه  چگونه ارزیابی می کنید ؟

با توجه به فرمایش رهبری بسترهای لازم و بیشتری برای مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور باید فراهم شود چون نتایج منفی پدیده قاچاق بویژه در سطح عرضه مواد غذایی و آرایشی وبهداشتی در سطح منطقه قابل مشاهده است  افزایش عوارض مربوط به قاچاق کالاهای  غیربهداشتی  می توان  اشاره کرد که نمونه عینی آن را در شیوع بیماری کرونا مشاهده کردیم .

-از نظر شما علت استقبال مردم  از پدیده قاچاق در منطقه چیست؟

 در درجه اول می توان سود دهی ناشی از پدیده قاچاق را نام برد همچنین عدم اگاهی مردم و عدم اطلاع رسانی مناسب ارزان بودن اقلام سلامت محور قاچاق تقلبی و دست ساز می باشد. مصرف محصولات سلامت‌محور قاچاق و یا تقلبی باعث بروز عوارضی برای سلامتی می شودکه بیشترمصرف کنندگان از این موارد بی اطلاعند.

-برای مبارزه با قاچاق در سطح شبکه  راهکار های پیشنهادی شما چیست؟

 باتوجه به اهمیت مساله قاچاق آگاهی دادن منطقه تحت پوشش از طریق برگزاری دوره های اموزشی در اتاق اصناف و سایر سازمانه های منطقه مانند آموزش و پرورش می تواند نقش مهمی در اشاعه فرهنگ مبارزه با قاچاق داشته باشد.  .باید سطح آگاهی مردم درباره مضر بودن مصرف کالاهای قاچاق  را افزایش دهیم مسئولان و دست اند کاران سازمان های منطقه تحت پوشش باید بر فرمایشات مقام معظم رهبری درباره شعار جهش تولید ملی توجه داشته باشندو نگاه ویژه به فرهنگ سازی و آموزش پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور درسطح منطقه  نهادینه شود.

-دیدگاه و چشم انداز در مورد پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محورچیست ؟

این شبکه  با ایجاد تعامل و همکاری با سایر سازمان ها در منطقه تحت پوشش و با توجه به تفویض اختیارات انجام شده از سوی معاون محترم غذا و داروی داشنگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بحث پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور را حوزه های مختلف در تعامل وهمکاری با سایر سازمان ها  عهده دار است .

-لطفاً درباره عملکرد واحد معاونت غذا و داروی شبکه درباره پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور  را در سال 1398 و به ویژه بیماری کرونا  صحبت بفرمایید؟

13 دوره آموزشی  مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محوربرای اصناف تحت پوشش شبکه ،280 گشت مشترک از واحدهای سطح عرضه مواد غذایی واحد های آرایشی و بهداشتی،20 مورد بازدید و نمونه برداری از واحدهای تولید مواد غذایی (کارگاه ها و کارخانه های مواد غذایی) ، 30  مورد بازدید از واحدهای عطاری، 30 مورد بازدید از باشگاه های ورزشی، 80بازدید مشترک ویژه بیماری کرونا در اسفند ماه 98 وسه ماه اول سال  99درمنطقه تحت پوشش شبکه انجام شده است. در زمینه بازدید ها نسبت به سال های قبل سعی شد از ظرفیت این واحد به بهترین نحو استفاده شود همچنین از سوی استانداری استان تهران بحث برگزاری کمیته پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور بر عهده شبکه گذاشته شد که از ابتدای سال 98 طبق برنامه زمان بندی این کمیته ها با حضور اعضا برگزار می شود.و تاپایان سال 99 برنامه زمان بندی کمیته به فرمانداری شهرستان شمیرانات ارسال شده است.

اقدامات فرهنگی و اموزشی واحد معاونت غذا و دارو در راستای مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور را هم بفرمایید؟

اعطای 87 مورد گواهی پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور ،تهیه فیلم های آموزشی یک دقیقه ای در خصوص برچسب اصالت معتبر و نشان سیب سلامت ،برگزاری دوره آموزشی برای 50 نفر از مربیان آموزشی آموزش و پرورش منطقه یک ،برگزاری بازدیدهای آموزشی مشترک با سایر سازمانها در خصوص آموزش شناسایی اقلام سلامت محور و نحوه کنترل اقلام از طریق نرم افزار تی تک،تهیه لیست اقلام غیر مجاز مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی ،عطاری ها ، فراورده های سنتی طبیعی و مکمل ها و بارگذاری در سایت شبکه و ارسال به اتاق اصناف جهت نصب در واحد های صنفی،برنامه ریزی و هماهنگی برای انجام آموزش های مجازی با توجه به شیوع بیماری کرونا در همکاری با اتاق اصناف شمیرانات از جمله اقدامات انجام شده می باشد.

کلام آخر؟

اختصاص یک روز ویژه از سوی رهبری انقلاب اسلامی نشان دهنده اهمیت موضوع پیشگیری ومبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور در ابعاد مختلف وظیفه خطیری بر عهده شبکه بهداشت و درمان  می باشد و این شبکه برنامه ریزی های لازم در راستای پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور را انجام داده است.  برای ریشه کنی قاچاق آماده همه نوع همکاری با سازمان ها و نهاد های منطقه تحت پوشش می باشد.  

  • گروه خبری : اخبار
  • گروه خبری : 93681
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن